V ideálnom prípade potraviny poskytujú ako energiu, tak aj iné látky nazývané mikronutrienty, ako sú vitamíny a minerály.
Klíčiace semená
- zdroj výživných látok
Určite ste už videli v rôznych hypermarketoch, alebo dokonca v kuchyniach, malé, jasne zelené farebné zrniečka.
O chutných
a zdravých dezertoch
"Dezerty sa nedostanú do žalúdku, idú priamo do srdca". To je veta, ktorú radi hovoríme po dobrom dezerte.
Ako správne
hydratovať a prečo?
Naše telo závisí na vode, aby prežilo. Každá bunka, tkanivo alebo orgán potrebuje vodu.
Kel kučeravý
- favorit amerických milionárov
Spoločne s jeho farbou – od zelenej až po fialovú, s hladkými alebo zvlnenými listami, ktoré sú príbuzné s rumunskou kapustou, brokolicou, karfiolom alebo kelom brussel.
Pozitívné účinky jahôd
na vaše zdravie
Známe ako divoké ovocie starovekých grékov, rimanov a vysoko cenené v stredoveku.
Prínosy prírodných sacharidov
pro naše zdravie - cícer, fazuľa, šošovica
Vedeli ste, že denný príjem kalórií zo sacharidov predstavuje 50-60% dennej potreby dennej kalorií?
Ako získať energiu
počas leta
Jar priniesla nie len slnko, ale aj zeleninu a ovocie plné vitamínov a farieb.